Tomi 1988-ban született Budapesten, 6 éves korában kezdett el a darbuka nevű ütőhangszeren játszani. Zeneiskolában hegedűn, később pedig klasszikus ütőhangszereken tanult, de szíve mindig visszahúzta a kézi ütős hangszerekhez.

A táncházak világában nőtt fel bátyjával együtt, kivel a kezdetek óta együtt muzsikál. Első zenekarukat, a görög zenét játszó Mytikas együttest 1997-ben alapították, ami körülbelül 2000-ig működött és a több mint száz fellépésük (koncertek, táncházak) alatt számos díjat nyertek.

2001-ben megalapították a szintén főleg görög zenét játszó Mydros együttest, ami mai napig aktívan működő, mára már professzionális zenekar; teljes saját hangosítással, gazdasági társasággal, több mint 1300 fellépés, számos külföldi turné és tíz saját szervezésű, nagy csoportos kiutaztatás tapasztalatával rendelkezik. Tomi a Mydros zenekarban a különböző ütőhangszerek (darbuka, doholla, tapan, cajón, keretes dobok, riqq) mellett, gitáron és egyéb pengetős hangszereken is közreműködik.

2008-ban kezdett el oktatással foglalkozni. Küldetésének tekinti megismertetni a darbuka különleges játékának szépségét és szabadságát a világgal; ami amellett, hogy az egyéb ütőhangszereken is széleskörűen alkalmazható technikai tudással, improvizatív készséggel és tudástárral vértezi fel játékosát, egészen egyedi módon egyesíti a szólisztikus és kísérő szerepeket a zenében.

2013-ban ütőegyüttest alapított, melynek neve RitMosaic. Az együttes arab, török, balkáni valamint indiai zenei motívumok által inspirálva sajátos zenei mintázatot hoz létre. A RitMosaic név utalás a munkafolyamatra; apró darabokból, díszítmények részleteiből létrejött hangkollázs, melyben a kompozíció, a letisztult végleges forma keretet ad az állandóan jelenlévő rögtönzésnek.

2020-ban csatlakozott a Nasip Kismet nevű népies motívumokkal átitatott, török könnyűzenét játszó együtteshez.

Tomi rendszeres és alkalmi vendége különböző görög, török, arab, bolgár, szerb és délszláv zenét játszó zenekaroknak is.

2021 szeptemberétől büszke és lelkes tagja az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium tanári karának, népi ütős tanszakon.