Az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium a Bocskai István Református Oktatási Központ tagintézménye, amelynek fenntartója a Halásztelki Református Egyházközség.

Az Egressy első diákjai 2001 szeptemberében kezdték el a tanulást. Az évek alatt a képzési kínálat bővült, és a zenei alapképzés mellett elindult a nyolc osztályos ének-zene gimnázium, a szakgimnáziumi képzés és az érettségi utáni szakképzés. Az intézménytípusok teljes spektrumában a színművészet, a táncművészet és a zeneművészet számos területén biztosítja az intézmény a képzést. A magyarországi konzervatóriumok közül egyedüliként fedi le az előadóművészetek széles skáláját. 2012-ben kérte az Egressy a református fenntartásba való kerülését, ezzel a Magyarországi Református Egyház legmagasabb fokú művészeti képzését biztosítja.

Az Egressy tanárai a szakma iránt elhivatottan, az iskola szellemisége szerint keresztyén értékrenddel végzik pedagógiai munkájukat.Az Egressy diákjai kiemelkedő eredményeket érnek el évről évre kiváló tanulói, együttesei, zenekarai révén. A nemzetközi térképen is jól látszódik az Egressy, számos oktatási és kulturális intézménnyel tart aktív kapcsolatot. Iskolánk legfontosabb partnerei a következő országokból vannak: Azerbajdzsán, Csehország, Egyiptom, Görögország, Lengyelország, Mongólia, Oroszország, Románia, Szlovákia, Ukrajna.

Kérjük támogassa adója 1%-ával az iskolánkat segítő alapítványt, a
Zenélő Ifjúságért Alapítványt, adószám: 18250073-2-43
Ne feledkezzen meg adója +1%-áról! Magyarországi Református Egyház, technikai szám: 0066

Kovács Zalán László
igazgató