Tisztelt Szülők!
Kedves Leendő Egressys Diákok!

Amikor az iskolaválasztás előtt állókat köszöntöm, óhatatlanul is eszembe jut, hogy jó néhány éve én is átestem ezen a folyamaton. Tanáraim, szüleim, családom segítségét kértem, de a döntés így is nagy felelősség volt számomra, hiszen a jövőmről volt szó. Tudtam, és izgalommal éltem meg, hogy az életem egyik meghatározó eleme lesz, melyik középiskolában tanulom meg a tantárgyakat, a művészetek sajátosságait, és ezeknél még sokkal többet: a felelősségvállalást, a csoportos élet szabályait, az önállóságot, illetve hol kapok választ arra, hogy ki is vagyok én. A helyzet súlyát most is átélve bízom benne, hogy ezen sorok olvasói a lehető legjobb döntést tudják meghozni.

A jó döntést elősegítendő azt tudom megosztani Önökkel, Tisztelt Szülők és Veletek, Kedves Diákok, hogy a mi szeretett iskolánk, az Egressy mit tud ajánlani. Református intézményként fontos, hogy biblikus alapokon, magas szakmai és etikai nívó iránt elkötelezetten oktatjuk, neveljük a fiatalságot. Tudjuk, az igaz mester számára a tanuló áll a középpontban, és az iskola van a diákokért, nem pedig fordítva. Ehhez a feladathoz kiváló pedagógusainkkal napi szinten végezzük áldozatos, ugyanakkor rengeteg örömet adó munkánkat. Iskolánk névadója Vörösmartytól kölcsönözte a Szózat megzenésítésekor beadott pályázatán a következő gondolatot: „Minden ember legyen ember és magyar”.

A kultúra közös kincsünk. Kiemelt célunk, hogy ezt a kincset a színész vagy zenész pályákra menőknek és az ezek iránt érdeklődőknek egyaránt minél magasabb szinten mutassuk fel, és tanítsuk meg. Profi művészek és oktatók alkotják tanári karunkat, akikkel bevált hagyományokat ápolunk, miközben iskolánk folyamatos megújulásán is dolgozunk.

Bízom benne, hogy szeptembertől együtt lehetünk részesei az Egressy szakmailag és emberileg egyaránt megbízható, igényes és elkötelezett világának!

Kovács Zalán László

igazgató